West en Oost Bohemen 2007
 
Cerné Jezero prachtig meer in een mooi natuurreservaat
Plzen mooie stad met bierbrouwerij
vakantiehuisje 1
Lipno meer
Cesky Krumlov mooi middeleeuws stadje
Prachovské Skály Natuurreservaat Boheems paradijs
Dierentuin Zoo Dvur Kralov
Museum bunker Stachelberg
tweede vakantiehuisje
Adrspach grillige rotsformaties

Door met de muis over de rode stppen te gaan, zie je de bezienswaardigheden die wij bezocht hebben.


In 2007 zijn we met onze jongens van 12 en 13 jaar naar Tsjechië gegaan. De eerste week hadden we een vakantiehuis in de West-Bohemen bij Blatna.


De tweede week in de Oost-Bohemen in Dolce-Oblanov vlak bij Trutnov.

 

Met eigen auto zijn we op pad gegaan en hebben we in Duitsland een overnachting geboekt  in Zirndorf. Daar zijn we 's-middags nog naar het Playmobil Funpark gegaan. Een prachtig park, maar helaas waren onze jongens er te groot voor. Voor jonge kinderen tot ong. 10 jaar een aanrader!


De terugweg hebben we prima overnacht in Hotel 2 länder te Apolda.We hebben twee prachtige weken gehad, veel gezien en gedaan en met het mooie weer ook nog kunnen zwemmen in het Lipnomeer en de mannen in het meer bij onze vakantiehuisje. Dat vol zat met karpers!! Ook hadden we moutainbikes bij onze eerste huisje, waar we veel gebruik van hebben gemaakt.


Tsjechië is een mooi land, alleen is het jammer dat de  meertjes (uitgezonderd Lipnomeer) bruin van kleur was en dat we ondanks het mooie weer ook niemand daarin zagen zwemmen.

In een subtropisch zwembad was alleen maar een zwembroek en geen short veroorloofd. Hadden onze jongens niet  (zo lang was de short ook weer niet, halverwege de dij kwam het)  dus konden we weer naar huis.


Het is ook een beetje vergane glorie. Prachtige huizen, maar nooit meer iets aangedaan.

Het is wel een prachtige streek om te mountainbiken.


Uit eten gaan is supergoedkoop. In een pizzaria bedroeg de rekening van 4 personen + 8 consumpties, 18,60 euro !


West en Oost Bohemen 2007

vergane glorie

Copyright 2012 © All Rights Reserved

Alle informatie  is gebaseerd op 100% eigen ervaringen. Ik kan echter geen garantie geven met betrekking tot de volledigheid, actualiteit en juistheid van de weergegeven informatie. Ook neem ik geen aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele gevolgen van het gebruik van deze informatie