Amalfikust

Almalfikust


De Amalfikust is erg bekend. Het is een erg smalle weg langs de kust met mooie vergezichten. Maar zoals wordt beschreven: landschappelijk het mooiste wat de streek Campania te bieden heeft ben ik het er niet helemaal mee eens, maar dat kan ook komen doordat de zon niet scheen. Wij hebben in de bus gezeten en konden volop om ons heen kijken, maar als je zelf moet rijden, moet je de aandacht echt op de weg houden, de weg zit vol met smalle bochten, die ook door veel bussen genomen moeten worden. Stopplaatsen om van het uitzicht te genieten is er onderweg niet. Wel zijn er vele mooie stadjes, maar parkeren zal ook daar lastig zijn (door de drukte).

Wij hebben de plaatsen Amalfi en Robello aangedaan. Amalfi is echt een toeristisch, leuk stadje met vele winkeltjes en kraampjes met lekkere snacks en ijs!

Daarna naar het mooie kunstenaarsdorpje Robello, waar we gezellig op een terras  hebben gezeten.


Almalfikust

Copyright 2012 © All Rights Reserved

Alle informatie  is gebaseerd op 100% eigen ervaringen. Ik kan echter geen garantie geven met betrekking tot de volledigheid, actualiteit en juistheid van de weergegeven informatie. Ook neem ik geen aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele gevolgen van het gebruik van deze informatie