Rouen


Rouen


Rouen is een prachtige stad. Bekend o.a. door Jeanne d'Arc (zij is hier ter dood gebracht) en de cathedrale door de serie schilderijen van Monet. Helaas kwamen we laat aan in Rouen en zouden we maar één nachtje blijven. We hebben nog wel in Rouen rondgelopen en het is een nette, schone en gezellige stad. Er zijn vele, mooie winkels, gezellige terrasjes en prachtige gebouwen. Iedereen is op straat van jong tot oud. In de straten loopt nog een brede goot, dat vroeger als riool dienden. De binnenplaats "Aître Saint-Maclou" met vakwerkhuisjes waar de pestslachtoffers begraven werden. Nu zit er een kunstschool gehuisvest en overal zie je jonge mensen bezig zijn met schilderen of iets anders.

Rouen heeft ook mooie musea.

We hebben overnacht (4-persoonskamer) in het suite hotel. Een mooi hotel, met ondergronds parkeermogelijkheid, aan de rand van de stad en ook nog koffie-thee faciliteiten.


We komen zeker nog eens terug!

Rouen Cathedraal

Rouen

Copyright 2012 © All Rights Reserved

Alle informatie  is gebaseerd op 100% eigen ervaringen. Ik kan echter geen garantie geven met betrekking tot de volledigheid, actualiteit en juistheid van de weergegeven informatie. Ook neem ik geen aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele gevolgen van het gebruik van deze informatie