Kleinwalsertal 2012Kleinwalsertal 2012


In juli 2012 ben ik met mijn man naar Oberstdorf gegaan. Oberstdorf ligt in de streek Allgauer Alpen, op de grens van Kleinwalsertal. Kleinwalsertal is Oostenrijks, je kunt er echter alleen maar via Duitsland er komen. Omdat Allgauer Alpen  een breed gebied is en wij meer gericht op Kleinwalsertal waren, noem ik deze vakantie: Kleinwalsertal.


Op internet had ik een particulier appartement gevonden. Haus Sonneninsel. Echt een aanrader! We hadden een prachtig uitzicht vanuit het balkon. Elke dag kon je verse broodjes bestellen. En natuurlijk het belangrijkste het was er fris en schoon.


Kleinwalsertal is een geweldig wandelgebied. Thuis had ik al vele wandelingen opgezocht. Dit is een mooie website waar je veel informatie over de bergbanen en wandelingen kunt vinden. We hebben een 7 tage 4-gipfelspass aangeschaft. Hiermee heb je voor 69€ p.p 7  dagen gratis toegang tot de bergliften van Nebelhorn, Fellhorn, Kanzelwand,

Walmendingerhorn, Ifen und Söllereck.


Op de heenweg hebben we overnacht in Ludwigsburg, waar men prachtige paleizen heeft. Op de terugweg in Baden-Baden, waar ik graag een bezoek aan één van de meest karakteristieke casino's van Europa wou brengen.

Oberstdorf


Wandelingen

Copyright 2012 © All Rights Reserved

Alle informatie  is gebaseerd op 100% eigen ervaringen. Ik kan echter geen garantie geven met betrekking tot de volledigheid, actualiteit en juistheid van de weergegeven informatie. Ook neem ik geen aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele gevolgen van het gebruik van deze informatie