Schloss Wernigerode


Schloss Wernigerode

uitzicht vanaf de toren


Er zijn twee manieren om bij Schloss Wernigerode te komen, lopend of met het treintje. Wij hebben voor het laatste gekozen , omdat het toch nog wel 45 minuten de berg op lopen is. We hadden de auto geparkeerd op de parkeerplaats  'Marktstrasse/Schönes Ecke' en lopend naar het oude centrum kwamen we langs een winkeltje waar op de etalageruit geschreven stond 'Bimmelbahn'. Hier hebben we de kaartjes (à 5€) gekocht.  Op de heenweg gingen we met het gele treintje en op de terugweg werden we opgehaald met een zilverkleurige busje.

Het  slot mocht je zelf bekijken evt. kon je een audio huren (Nederlands), maar de tekst was niet echt interessant (langdurig en saai). Om bovenin de toren en kelder te komen was alleen mogelijk met een aparte rondleiding. De toren is echt wel de moeite waard, vanuit hier heb je een prachtig uitzicht. De kelder stelde niks voor.


Copyright 2012 © All Rights Reserved

Alle informatie  is gebaseerd op 100% eigen ervaringen. Ik kan echter geen garantie geven met betrekking tot de volledigheid, actualiteit en juistheid van de weergegeven informatie. Ook neem ik geen aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele gevolgen van het gebruik van deze informatie