Slot Linderhof


Slot Linderhof

Slot Linderhof


Slot Linderhof is het kleinste van de drie gebouwen dat in opdracht van koning Ludwig II gebouwd is in de tweede helft van de 19e eeuw. Ook dit kasteel is nauwelijks bewoond geweest, maar is wel helemaal voltooid.

Ik vind dit zo'n ontzettend mooi paleis.

Het laat zien hoe de prins leefde in zijn eigen sprookjeswereld. Zijn liefhebberij voor kunst en cultuur en in het bijzonder voor de componist Wagner. Maar ook liet hij de nieuwste technieken bouwen om zijn droomwereld te realiseren.

In de eetkamer wilde hij geen personeel zien, dus liet hij een lift bouwen, waarmee de eettafel onder (in de keuken) gedekt kon worden en via een lift naar boven getakeld werd en voor zijn stoel tot stilstand kwam.

In één van zijn bijgebouwen creëerde hij zijn eigen mythe, door een grot na te bouwen in de stijl van Wagner's opera 'Tannhäuser'. Met sfeerverlichting en een machine om golven op te wekken liet hij zich in een bootje in de vorm van een schelp wiegen, terwijl musici op het smalle balkon muziek speelden.

Met het gebouw 'Hut of Hunding' heeft Ludwig de eerste acte van de opera 'Die Walküre' nagebouwd.


Hoe mooi ik Neuschwanstein ook vind, dit bijzondere barokken slot Linderhof met zijn prachtige tuin en bijgebouwen in een hele mooie locatie is voor mij favoriet.


Ook de drukte(met toeristen) valt heel erg mee.

Op de terugweg zijn we via Oostenrijk (prachtige weg) weer naar onze vakantiehuisje gereden. Niet echt heel slim, aangezien je in Oostenrijk een vignet nodig hebt op de snelwegen. Nu was dat ook niet onze plan, maar zoals dat gaat kwamen we automatisch op zo'n weg.Copyright 2012 © All Rights Reserved

Alle informatie  is gebaseerd op 100% eigen ervaringen. Ik kan echter geen garantie geven met betrekking tot de volledigheid, actualiteit en juistheid van de weergegeven informatie. Ook neem ik geen aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele gevolgen van het gebruik van deze informatie