bezienswaardigheden Baden-Württemberg


Ludwigsburg

Bezienswaardigheden Baden-Württemberg

wasserschloss Monrepos bij Ludwigsburg
 Vanuit de grote tuin zijn we naar lustschloss Favorite gelopen.
Schloss Ludwigsburg
bruchsal
bruchsal
Burg Hohenzollern
Burg Hohenzollern
Burg Hohenzollern
Burg Hohenzollern

Ludwigsburg


In Ludwigsburg staat schloss Ludwigsburg één van de grootste paleizen in Duitsland.

lees meer
Hertog Ludwig had hier al zijn "jachtslot" Lustschloss Favorite en het beviel hem hier zo, in de zomer, dat hij besloot een "werkpaleis", schloss Ludwigsburg, te bouwen, zodat hij het hele jaar in deze omgeving zou kunnen wonen. Bij zo'n groots gebouw hoort ook een stad en zo is de stad Ludwigsburg tot stand gekomen.  Foto hierboven is van de wasserschloss Monrepos. Ook horend bij Ludwigsburg, een drie kilometer lange weg verbindt deze paleizen met elkaar. Schloss Monrepos wordt nog bewoond en is niet toegankelijk. De andere twee paleizen wel. Schloss Ludwigsburg is een prachtig gebouw. Binnen mogen er geen foto's gemaakt worden. Vanuit de grote tuin zijn we naar lustschloss Favorite gelopen. Via een draaideur kom je op de openbare weg en moet je de brugoverlopen richting Favorite. Deze kun je ook van binnen bezichtigen. Terug kun je weer via de tuin, naast de draaideur kun je je toegangskaart insteken, zodat je de deur kunt openen. Daarna zijn we naar ons hotel gegaan, schlosshotel Monrepos, een prachtig hotel met mooi zwembad en parkeergelegenheid.

Bruchsal


Schloss Bruchsal is gebouwd begin 18e eeuw. In de tweede wereldoorlog is het totaal verwoest en heeft men het weer opgebouwd.
Burg Hohenzollern


Een prachtig kasteel!

Copyright 2012 © All Rights Reserved

Alle informatie  is gebaseerd op 100% eigen ervaringen. Ik kan echter geen garantie geven met betrekking tot de volledigheid, actualiteit en juistheid van de weergegeven informatie. Ook neem ik geen aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele gevolgen van het gebruik van deze informatie